Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Blauwbuikje
Geniet van het leven
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

_

Andere artikelen



ZONDAGOPDRACHT, WARME MAALTIJD.



Een warme maaltijd is de nieuwe opdracht,ik weet niet of ik het goed begrepen heb maar ik zet het hier toch maar op.

Het word een hele toer want het is veel typen.


Kipvilets in champignonsaus

Bereidingstijd circa 30 min.en 30 min. oventijd op 180 graden.

Een feestelijk gerecht dat zich gemakkelijk laat voorbereiden. Dit gerecht kunt U helemaalvan te voren bereiden zodat het alleen maar een half uurtje in de oven moet .Intussen kunt U dan de rijdt en de erwtjes bereiden.

Hoofdgerecht voor 3 personen

Nodig..FOTO1

3 kipvilets van 125gr. per stuk-2 eetlepels bloem- zout en peper- 50 gram braadboter-150 gran magerontbijtspek blokjes- 500 gram champignons- een flinke ui- 1 teentje knoflook - 1theelepel Italiaanse kruiden- 4 dl. kipboullon- 1 kuipje creme fraiche 125 gram- 1 flinke eetlepel allesbinder.

Voorbereiden. .FOTO 2

Haal de kipvilets door een mengsel van bloem ,peper en zout.Druk goed aan en schut het overtollige bloem er af. FOTO 3

Verhit de boter in de pan en bak de kipop een hoog vuue snel bruin. Neem ze uit de pan en bak de spekblokjes in dat vetuit en laat de schoongemaakte en gehalveerde champignons mee bakken tot ze gaan kleuren. FOTO 4.

Voeg de gesnipperde ui en de knoplook door de knoflookpers erbij en laat alles glazig fruiten.

Roer er de kruiden ,de bouillon en de creme fraiche en de allesbinder door en laat het nog kort koken. FOTO 5

Afwerken Verwarm de oven of magnetron voor op 180 graden Doe de kipvilets in een vuurvaste schaal en schep de schampignonsaus er overheen.FOTO 6

Dek de schaal af met een deksel of aluminium folie en zet deze in de oven 30 min.

Serveer met gekookte rijst en doperwtjes. FOTO 7

Je kunt de erwtjes ook door de rijst scheppen

SMAKELIJK ETEN EN SUCCES

Groetjes Francien.

















Geplaatst op 31 december 2017 01:12 en 782 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Fransesien  
31 dec 2017 01:19
Hallo het kan zijn dat de foto,s niet precies op de goede plaats staan maar ik vond het een hele klus om het hier op te zetten.Het is intussen kwart over een dus ik laat het zo en ga lekker naar bed.
Tot morgen en een fijne zondag.
Grotjes Francien

Netty9  
31 dec 2017 07:32
Het ziet er heerlijk uit, Fransesien. Prachtige heldere foto's en je krijgt er gewoon zin in. Ik ga hem maar uitprinten. Ga ik het recept ook eens proberen.

Fijne Oudejaarsdag. Groetjes van Netty
_





_
Marianne.1  
31 dec 2017 09:26
Toch goed kunnen slapen? 't Was inderdaad een hele klus zeg! Ziet er smakelijk uit. Heel mooi geserveerd ook, zo met die erwtjes-rand!

CarlaBijtje  
31 dec 2017 10:01
Ziet er perfect uit toch veel werk van gemaakt. het was geen verplichting hoor het recept. ik ga het eens op mijn gemak lezen en bij het zien loopt het kwijl me al ui de mond. wie weet maak ik dat lekkers. kip is mijn lievelingsvlees.
_





_
Greet---Gribou.1  
31 dec 2017 14:06
Dat ziet er niet verkeerd uit , ziet er heel goed uit zo goed zelfs dat ik dit recept op sla en het een keer ga maken

Je hebt wel eer van je werk
een hele mooie compositie heb je er van gemaakt ( 7 )
Ik wens je een goed uiteinde en een mooi begin van het nieuwe jaar .
groetjes Greet